Ervaringen met de Ridder MTB toertocht

Al heel vroeg was het erg druk in Nijkerk met auto’s met achterop de mountainbikes. Vanaf 8 uur vertrokken de eerste fanatiekelingen vol goede moed het veld in. Start was uiteraard weer vanuit de vertrouwde Business Club van Sparta Nijkerk.

Onderweg werd iedereen door Marjet vakkundig op de foto’s gezet. Via onderstaande link kunt u de foto’s bekijken.

http://marjetvanruitenbeek.nl/2015-06-06-ridder-mtb-toertocht/

Deelnemers konden weer kiezen uit een drietal uitgezette routes. De organisatie stelt uiteraard de GPS bestanden (uitsluitend in gpx formaat) beschikbaar voorafgaand aan de tocht. Zie daarvoor “downloads” in het menu. Tevens zorgt de organisatie voor extra route controleurs omdat we helaas hebben ervaren dat er altijd wandelaars of buurtbewoners het nodig vinden om de routeaanduiding weg te halen.

Lies van Voorden:  ‘gave routes, ik wist niet dat het buitengebied van Nijkerk zo leuk en zwaar kon zijn.

Karel de Graaff: ‘prima organisatie, twee stops onderweg, jammer dat er altijd wandelaars zijn die lintjes weghalen. Ik ben 1 x verkeerd gereden’.  

Gerrit de Vries: ‘samen gereden met mijn vrouw, was de eerste keer, mooi om in de zomer te mountainbiken. We komen zeker terug’.

Aart Vedder: ‘voor het eerst 75 km gereden op de mountainbike. Mooie route die goed te doen is. na afloop lekker een hamburger en een biertje’. 

Laura de Heus: ‘ik kom uit het Westland. Was wel even rijden maar zeker de moeite waard. Prima tocht’.

 

Een indruk van de uitgezette routes wordt in onderstaande Youtube video weergegeven:

Advertenties