Terugblik RidderMTBtoertocht 2015

Wat een prachtige dag was het op zaterdag 6 juni 2015. Al heel vroeg was het erg druk in Nijkerk met auto’s met achterop de mountainbikes. Vanaf 8 uur vertrokken de eerste fanatiekelingen vol goede moed het veld in. Start was uiteraard weer vanuit de vertrouwde Business Club van Sparta Nijkerk.

Onderweg werd iedereen door Marjet vakkundig op de foto’s gezet. Via onderstaande link kunt u de foto’s bekijken.

http://marjetvanruitenbeek.nl/2015-06-06-ridder-mtb-toertocht/

Deelnemers konden weer kiezen uit een drietal uitgezette routes van 35, 55 en 75 km. Speciaal voor de marathon rijders is er een 100km route. Deze route dient te worden gereden met een eigen navigatie. De organisatie stelt uiteraard de GPS bestanden (uitsluitend in gpx formaat) beschikbaar voorafgaand aan de tocht. Zie daarvoor “downloads” in het menu. Tevens zorgt de organisatie voor extra route controleurs omdat we helaas hebben ervaren dat er altijd wandelaars of buurtbewoners het nodig vinden om de routeaanduiding weg te halen. De rijders van de 100 km vertrokken tussen 08:00 en 09:00 uur. De toerrijders van de andere afstanden starten tussen 08:00 en 10:00 uur.

Voor dit zomerse evenement heeft de organisatie een contract gesloten met een nieuwe hoofdsponsor. Ridder Tweewielers uit Nijkerk. De familie Ridder is met grote regelmaat zelf op de mountainbike te vinden. Een dergelijk Nijkerks evenement moet een Nijkerkse hoofdsponsor hebben aldus Henk Ridder.

Een indruk van de uitgezette routes wordt in onderstaande Youtube video weergegeven:

Advertenties